Breaking-news...
sau cum "să rupi gura târgului"

Există ştiri între ştiri. Ştiri care se văd şi ştiri care nu se văd! Trãim într-o societate hiper-mediatizată, în care orice om obişnuit este expus în medie, pe zi, la circa 1000 de informaţii! 
Fără dubiu, activitatea jurnalistică este cu mult mai dinamică decât se percepe din faţa televizorului! Un calcul simplu al duratei de producţie, documentare şi elaborare a unei informaţii de presă, ne dezvăluie că un ziarist are la dispoziţie mai puţin de câteva ore pentru a concepe o ştire! Companiile, instituţiile guvernamentale precum şi persoanele din sfera publică trebuie să facă faţă acestui ritm "nebun" şi să comunice în consecinţă. Tăcerea, într-un moment în care toata lumea "vorbeşte", te plasează fie în sfera anonimatului, sau mai rău, generează suspiciuni, informaţii contradictorii şi comentarii nedrepte despre activitatea instituţiei.
Dar nu numai ritmul de comunicare este cel care asigură o prezentare corectă a companiei. Tot ceea ce se comunică trebuie, realmente, să aibă o valoare informativă. Valoarea informativă în termeni de presă inseamnă: impact social, noutate, surpriză. O informaţie bine închegată face obiectul jurnalelor televizate/radiodifuzate şi generează dezbateri pe agenda publică. La polul opus, tehnicizarea şi opacitatea informaţiei sunt adversari puternici în stabilirea unei relaţii prietenoase cu mass-media.
O bună cunoaştere a publicului cu care comunici, indiferent că este vorba de spectrul politic, economic, instituţii publice, organizaţii non-guvernamentale, este pasul premergător stabilirii acţiunilor de care o companie are nevoie. Fie că vorbim de comunicarea de criză, gestionarea relaţiilor cu presa, consultanţă de brand, relaţii cu mediul guvernamental şi nonguvernamental, calitatea actelor de comunicare trebuie să primeze.
Este important ca dumneavoastră să ajungeţi la oameni "pe căile inţelegerii!"
Echipa Dialogica