PR instituţional
Flick-flack-uri pe bârnă, nu pe lângă...!

Fie că vor, fie că nu vor, instituţiile publice au datoria, prin natura lor, să comunice în timp real orice informaţie de interes public şi să răspundă în termenele stipulate de lege la interpelări publice ori nelămuriri mediatice.
Atmosfera PR-ului instituţional implică actori cu greutate, activităţi cu mare impact social, situaţii de criză fără precedent.
De aceea, de multe ori PR–ul practicat de instituţiile publice este precum flick-flack-ul pe bârnă cu aterizări nu tocmai perfecte!
Nu de puţine ori auzi ziarişti nemulţumiţi, fie pentru că sună la biroul de presă şi nu li se răspunde, fie pentru că primesc comunicatul de presă când pagina de ziar a fost închisă, sau aleargă în zadar pentru confirmarea unei ştiri, pentru o scurtă declaraţie a unui demnitar!
Această atmosferă încordată, creată între instituţiile publice şi mass-media naşte informaţii incorecte şi presiuni mediatice asupra instituţiei. Şi tot aceeaşi atmosferă încordată stă la baza faptului că orice proiect bun derulat de instituţie este supus unei cercetări ample din partea unei prese plină de suspiciuni şi bănuieli ascunse. 
Dialogica propune un set amplu de măsuri adecvate comunicării instituţionale. Acesta vizează ritm, promptitudine şi valoare informativă ridicată în comunicarea cu mass-media şi, implicit, cu cetăţenii României!