PR Politic

PR politic
Eu, Cetăţeanul, am nevoie de Politicieni!

... Am nevoie de Politicieni care să-mi explice cum îmi apără interesele mele, şi nu pe cele ale vre-unui partid. Am nevoie de Politicieni care să-mi dea suficiente motive să ies în acea duminică din casă şi să pun ştampila pe viitorul meu.
Am nevoie de Politicieni care să nu îşi schimbe opiniile mai repede decât se schimbă vremea pe vârful Omu.
Am nevoie de Politicieni care, prin politica lor, să îmi propună un model coerent de societate.
Eu, Cetăţeanul, am nevoie de Politicieni care să mă facă să fiu mândru că trăiesc în această ţară.
În fapt, dincolo de ceea ce înseamnă dorinţele naturale ale fiecăruia dintre noi, situaţia poate să devină din ce în ce mai periculoasă pentru societatea noastră: prezenţa de la vot – un barometru al implicării cetăţenilor, indiferent despre ce alegeri vorbim - este tot mai scăzută.
Asta înseamnă că alegătorii nu se mai ostenesc să-şi exercite dreptul constituţional. De ce? Poate pentru că tele-politica, cea mai importantă sursă de informare a cetăţeanului, începe să alunece în derizoriu.
Sau poate că lumea devine din ce în ce mai confuză şi se simte nevoia unei schimbări în modul în care politicienii se adresează publicului.
Dialogica propune politicienilor români o abordare orientată mai pregnant către aşteptările cetăţenilor, atât la nivel de mesaj cat şi la nivel de acţiune. Dialogica propune strategii de proiectare a unui profil politic, strategii de formare a încrederii publice în actorii politici, strategii de mobilizare a electoratului la vot, scheme de consolidare a notorietăţii şi credibilităţii persoanelor şi partidelor politice.